Esittely

Kamarikuoro Kaamos piti ensimmäiset harjoituksensa syksyllä 2007 ja on siitä lähtien esiintynyt lukuisissa konserteissa, kilpailuissa ja katselmuksissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Kuoroa on sen perustamisesta saakka johtanut musiikin maisteri Dani Juris.

Rypas

Kesällä 2011 Kamarikuoro Kaamos palkittiin Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa parhaana kuorona kolmella kultaleimalla ja Grand Prix -palkinnolla. Edellisenä vuonna kuoro osallistui Itävallan Spittal an der Draun 47. kansainväliseen kuorokilpailuun, jossa se sijoittui kolmanneksi sekä kansanlaulu- että taidelaulukategoriassa. Kaamos hyväksyttiin esikarsintanauhan perusteella kansainväliseen Harald Andersén -kamarikuorokilpailuun vuonna 2009 ja 2012.

Kaamoksen ensimmäinen levy “Valossa” (englanniksi From Darkness to Light, Alba Records) ilmestyi elokuussa 2012. Se sisältää läpileikkauksen kuoron ensimmäisen neljän vuoden ohjelmistosta. Kuoron ohjelmisto käsittää etupäässä eurooppalaista a cappella -musiikkia. Perusohjelmistoon kuuluu muun muassa Francis Poulencin, Sergei Rahmaninovin sekä Heinrich Schützin teoksia. Uudempaa musiikkia on esitetty muun muassa Perttu Haapasen sekä Mikko Heiniön tuotannosta. Lisäksi Kaamos on esittänyt orkesterisäestyksellisiä teoksia, viimeisimpänä Haydnin oratorion Jeesuksen seitsemän sanaa ristillä.

Kuorolaiset

sopraano

Aino Herranen
Lotta Josefsson
Tatjana Kajala
Mari Lindström
Helena Nurmikari
Helmi-Julia Nyman
Mirja Uosukainen
Meri Uphoff
Karoliina Vidgrén

altto

Maija Aho
Heidi Kara
Jenni Luolaja
Anna Pulli
Anna Raiko
Laura Salovaara
Kaisa Sidoroff
Iina Vidgrén

tenori

Jussi Alaranta
Juha Hatjasalo
Antti Henttonen
Antti Kataja
Antti Salminen

basso

Hannes Häkkinen
Carlo Kyllönen
Markus Lehtonen
Stefan Thesslund
Pauli Vidgrén
Mika Vidgrén
Juhani Viskari