Esittely

Kamarikuoro Kaamos piti ensimmäiset harjoituksensa syksyllä 2007 perustajansa Dani Jurisin johdolla. Kuoro vakiinnutti nopeasti asemansa yhtenä Suomen korkeatasoisimmista kamarikuoroista, joka konsertoi ja kilpailee säännöllisesti koti- ja ulkomailla.

Kaamos3

Kesällä 2011 Kamarikuoro Kaamos palkittiin Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa parhaana kuorona kolmella kultaleimalla ja Grand Prix -palkinnolla. Kilpailumenestystä on tullut myös vuonna 2010 Itävallan Spittal an der Draun 47. kansainvälisestä kuorokilpailusta sekä keväällä 2016 Bulgarian Varnassa ”International May Choir Competition prof. Georgi Dimitrov” -kilpailusta. Kaamos on myös osallistunut kahdesti kansainväliseen Harald Andersén -kamarikuorokilpailuun vuosina 2009 ja 2012.

Kuorolta on ilmestynyt kaksi äänitettä: ”Valossa” (Alba Records, 2012) ja joululevy ”Pyhä yö” (2014). Merkittävimpiin esiintymisiin kuuluu oma konsertti vuoden 2013 Tampereen Sävel -festivaalilla. Kuoro on myös esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin ja Helsingin Barokkiorkesterin kanssa sekä tilannut ja kantaesittänyt lukuisia uusia kuorosävellyksiä.

Kuoron taiteellisena johtajana aloitti syksyllä 2016 Visa Yrjölä.

Kuorolaiset

sopraano

Aino Herranen
Lotta Josefsson
Mari Lindström (stemmaviskaali)
Helmi-Julia Nyman
Elina San
Mirja Uosukainen
Meri Uphoff
Karoliina Vidgrén

altto

Maija Aho
Maaria Ansaranta
Suvi Hallama
Jenni Luolaja (stemmaviskaali)
Miia Mannerla
Maisa Mikkonen
Anna Pulli-Huomo
Laura Salovaara
Kati Smeds
Iina Vidgrén

tenori

Jussi Alaranta
Antti Henttonen (stemmaviskaali)
Teemu Metsälä
Antti Salminen

basso

Hannes Häkkinen
Juha Hatjasalo
Carlo Kyllönen
Markus Lehtonen
Stefan Thesslund
Mika Vidgrén
Pauli Vidgrén (stemmaviskaali)
Juhani Viskari