Johtaja

Dani

Dani Juris (s. 1984) on kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisia kuoronjohtajia, joka työskentelee myös pianistina ja harpistina. Hän johtaa Kamarikuoro Kaamoksen lisäksi Helsingin filharmonista kuoroa sekä Savolaisen Osakunnan Laulajia. Juris työskentelee säännöllisesti myös ulkomailla, viimeksi slovenialaisen Dekor-kamarikuoron sekä italialaisen Torino Vocalensemblen vierailevana johtajana. Syksyllä 2015 hän toimii Mannheimin oopperatalon kuoromestarin assistenttina. Aiempiin työtehtäviin kuuluvat muun muassa Lahden oopperakuoro, Slovenian radion kamarikuoro sekä Tampereen filharmoninen kuoro.

Juris on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011. Hän on opiskellut kuoronjohtoa pääaineenaan myös Helsingin Ammattikorkeakoulu Metropoliassa sekä Grazin taideyliopistossa, opettajinaan muun muassa Jani Sivén, professori Johannes Prinz sekä professori Matti Hyökki. Parhaillaan hän suorittaa toista maisterin tutkintoaan Sibelius-Akatemiassa, pääaineenaan oopperavalmennus sekä korrepetitio.

Vuonna 2009 Juris voitti 5. kansainvälisen nuorten kuoronjohtajien kilpailun Slovenian Ljubljanassa. Hänelle myönnettiin samana vuonna Tampereen Sävel –festivaalin kuorokatselmuksen johtajapalkinto. Europa Cantat –kuorojärjestö on kutsunut Jurisin vierailevaksi johtajaksi festivaaleilleen jo kahdesti. Kuorolaulajana Juris kuuluu Helsingin kamarikuoron, Kamarikuoro Krysostomoksen sekä Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyeen kokoonpanoihin. Hän on opettanut kuoronjohtoa Tampereen Ammattikorkeakoulussa, Valamon kansanopistossa sekä Helsingin kaupungin suomenkielisessä työväenopistossa.